Senioren zijn hipper dan ooit

Zicht Gordijnen & Blinds wil constant innoveren op vlak van sfeer en comfort. Om dit te garanderen houden we onze ogen open voor de nieuwste trends en ontwikkelingen op de markt. Onlangs stootten we op een interessant artikel dat ons aan het denken zette. Lees het artikel hier.

Weg met de clichés: senioren zijn hipper dan ooit
Veel marketeers en bedrijven maken zich schuldig aan het denken in clichés wanneer het gaat om ‘senioren’. Senioren zijn volgens hen moeilijk te bereiken: ze lezen enkel de plaatselijke parochiekrant, gaan alleen daar waar er kortingen zijn en besturen een smartphone alsof het om een ruimteschip gaat. Zicht Gordijnen & Blinds wil komaf maken met deze clichés! Daarom deden we onderzoek naar deze doelgroep en ontdekten we wat hen precies zo fantastisch maakt.

Veel digitaler dan je denkt
Het zijn niet alleen jongeren die vandaag met een smartphone het internet trotseren, ook 65-plussers zijn volledig mee. Volgens verscheidene wereldwijde onderzoeken heeft 40 tot 45 procent van alle gebruikers boven de 65 al een smartphone op zak én zijn ze de bevolkingsgroep waar de adoptie van smartphones het snelst groeit. Sterker nog: ze moeten zelfs helemaal niets hebben van de vereenvoudigde seniorensmartphones. Ze willen de ‘real deal’.

Kwaliteit, comfort en veiligheid
55-plussers zijn bereid meer te betalen voor betere kwaliteit maar stellen ook aan dagelijkse producten strenge kwaliteitseisen. Ze zijn op zoek naar duurzame en gebruiksvriendelijke producten. Bovendien gaan ze graag naar gespecialiseerde winkels waar ze deskundig advies krijgen.

Fervente reviewlezers
Hoe toetsen ze de kwaliteit van een product dan? Net zoals de jongere generatie gaan senioren bij een grotere aankoop op zoek naar online reviews. Ook de ervaringen van vrienden en familie- ofwel de mond-tot-mondaanbevelingen- spelen een grote rol in hun keuzeproces.