Maatwerk tot op de millimeter

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Deze maand zetten we collega-ondernemer DM-Line in de kijker. DM-Line specialiseert zich in functioneel en betaalbaar Maatwerk. Ik ontmoet de zaakvoerder van DM-Line, Dirk De Maesschalck, in de hoofdzetel in Temse.

INTERVIEW

Dag Dirk, kan u mij wat meer vertellen over DM-Line? 

“Sinds 1993 specialiseert DM-Line zich in de productie van tijdloze maatkasten, dressings en schuifdeuren. DM-Line verkoopt haar kastenconcept enerzijds via de vakhandel en via eigen Concept Stores anderzijds. We hebben momenteel 7 vestigingen, met een 8ste te Lommel binnenkort. We maken ons sterk door de klant een fantastische prijs-kwaliteitsverhouding te bieden, bovenop het gratis advies.”

Wat is jullie missie en visie? 

“Wat voor klanten zeer belangrijk is, is dat onze producten niet alleen duurzaam zijn qua materialen, maar ook qua vormgeving. Maatkasten zijn vaak een ‘once in a lifetime’-aankoop. Daarom willen we hen niet alleen kwaliteit aanbieden, maar ook een tijdloos design.”

Wat onderscheidt DM-Line precies van haar concullega’s?

“Ik ben er van overtuigd dat DM-Line zich voornamelijk en permanent onderscheidt in haar materiaalkeuze. We kiezen voor duurzame, mooi ogende, zacht aanvoelende materialen en tijdloze designs. Bovendien willen we deze duurzaamheid ook doortrekken in onze relatie met onze klanten. Daarom geven we steeds eerlijk en correct advies, in het voordeel van de klant. DM-Line luistert naar haar klanten, adviseert en plaatst de kasten volgens hoge normen.”

Voor welke ‘uitdagingen’ wil DM-Line een oplossing bieden met haar maatwerk? 

“De populariteit van maatkasten is de afgelopen tijd enorm gegroeid. Doordat nieuwbouwwoningen steeds kleiner en duurder worden per vierkante meter, is een optimale plaatsbenutting essentieel. Met ons maatwerk optimaliseert de klant élke vierkante centimeter. Bovendien zijn maatkasten helemaal aanpasbaar aan de wensen van de klant.”

Stel: Ik stap morgen één van jullie conceptstores binnen voor een dressing op maat. Hoe ziet jullie proces er precies uit? 

Eerst gaan we luisteren naar jouw ideeën en welke ruimte je precies wil aanpakken. We peilen naar je wensen: wat wil je precies opbergen in welke kasten? Wat voor soort materialen vind je mooi? Met deze informatie maken we een aantal voorstellen op metrespect voor jouw budget. Elk ontwerp wordt uitgewerkt in 3D. Zo krijg je vooraf aleen correct beeld van het eindresultaat. Daarbij hoort uiteraard ook een heldere prijsofferte, waarin alles tot in het detail is uitgewerkt.”

56

Zicht heeft een gemiddelde doorlooptijd van 42 dagen. Hoe zit het met de doorlooptijd van DM-Line? 

“We rekenen een gemiddelde doorlooptijd van 6 à 7 weken naargelang de piekperiodes.”

Wie of wat bepaald wat er in het assortiment van DM-Line wordt opgenomen? 

 “We kijken eerst naar trends op de markt. We laten ons omringen door mensen met smaak (interieurspecialisten), waardoor we trends ook vaak voor zijn. Trendwatching met visie én respect voor het toekomstig interieur van onze klanten. Maar het leveren van kwaliteit en functionaliteit blijft onze absolute prioriteit. Al onze producten worden grondig getest, voordat we deze op de markt brengen. Bovendien is ook het ecologische aspect van belang. We proberen enkel met primaire leveranciers samen te werken binnen een straal van 400 km. De ecologische voetafdruk moet beperkt worden.”

Jullie hebben heel stijlvolle showrooms. Wat mij opvalt is dat ze heel strak en net zijn. Reflecteert dit jullie smaak en manier van werken?

“Ja, absoluut. Mooi maatwerk gaat op in haar omgeving. Dat is dan ook wat we betrachten met onze strakke, tijdloze designs. Ook qua montage werken we heel net. Onze monteurs worden constant bijgeschoold. We focussen niet alleen op de look & feel, maar ook op de veiligheid en afwerking van onze producten. DM-Line heeft haar eigen stijl, een stijl met respect voor de klant haar aankoop.”

In jullie conceptstores hangt raamdecoratie van Zicht Gordijnen & Blinds. Waarom voorzien jullie de winkels eigenlijk van raamdecoratie? 

“We proberen een huiselijke sfeer te creëren in onze conceptstores. Gordijnen en/of blinds zijn het ideale product om een ruimte aan te kleden en te zorgen voor meer gezelligheid.”

Bovendien is er ook kruisbestuiving tussen de klanten van DM-Line en Zicht. Mogen we stellen dat we hetzelfde klantenprofiel nastreven? 

“Ik denk dat we inderdaad voor 90% hetzelfde klantenprofiel nastreven. Onze klanten zijn beiden op zoek naar kwalitatief maatwerk, met ontzorgen als extraatje.”

Wat zijn jullie ervaringen met de producten van Zicht Gordijnen & Blinds? 

“De producten van Zicht hebben een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Daarom beveel ik Zicht ook regelmatig aan bij het cliënteel van DM-Line. We hoeven ons dan ook op geen enkel moment zorgen te maken dat deze aanbeveling een slechte invloed zou hebben op ons imago. Er is niks mooier dan je klanten te helpen, door hen een betrouwbare partij te adviseren. Dat schept vertrouwen, hetgeen onze gemeenschappelijke klanten zeer op prijs stellen.”